Ontbijt

Recept voor bananenbrood met pompoen

Vandaag heb ik echt een fantastisch recept voor jullie al zeg ik het zelf, namelijk bananenbrood met pompoen. Echt heel, heel erg lekker! Zelfs Arie, die absoluut geen groente in baksels wil hebben, was enthousiast. De zoete smaak van de pompoen past gewoon erg goed bij de smaak van de bananen. Inmiddels is dit broodje dan ook al voor 3/4 op, haha. Zo’n bananenbroodje overleeft het bij ons thuis niet zo lang. Vaak neem ik 2 plakjes als ontbijt en Arie 3. Tja, dan gaat het natuurlijk ook wel erg hard. Zegt wel heel veel over hoe goed dit broodje wel niet is. Snel proberen dus 😉

img_9866Voor 1 bananenbrood met pompoen heb je het volgende nodig:
– 500 gram pompoen –
– 130 gram amandelmeel –
– 3 rijpe bananen –
– 3 eieren –
– 4 ontpitte dadels –
– 50 gram walnoten –
– 2 theelepels bakpoeder –
– 1 eetlepel gesmolten kokosolie –

img_9871
img_9888
Zo maak je dit heerlijke bananenbrood met pompoen:
(1) Verwarm je oven voor op 175 graden. (2) Neem een cakeblik er verspreid hierin 1 eetlepel kokosolie. Zorg ervoor dat alle hoekjes en bodem goed is ingevet, zodat je bananenbrood straks niet voor de helft in het blik blijft hangen (hier heb ik dus altijd last van, haha). (3) Kook 500 gram pompoen zacht en pureer dit vervolgens met een staafmixer. Voeg hieraan de 3 bananen, eieren en dadels toe en pureer dit tot een glad mengsel. (4) Voeg nu het amandelmeel toe samen met het bakpoeder. (5) Spatel alle ingrediënten met een spatel (dúh) goed door elkaar en voeg dan de noten als laatste toe. Nog een laatste keer alles goed door elkaar roeren en dan in het cakeblik schenken. (6) Zet het bananenbrood voor ongeveer 45 minuten in de oven, zodat deze goed kan garen. (7) Na 45 minuten even met een satéprikker in het brood prikken. Is de prikker droog dan is het broodje gaat. Bij een natte prikker moet je het bananenbrood nog enkele minuten laten staan. (8) Als het bananenbrood klaar is laat je hem afkoelen, zodat hij gemakkelijker uit het cakeblik gaat. (9) Nu hoef je alleen nog maar heerlijk te genieten!

Liefs Johanne

PS. Volgen jullie mij al via Facebook en Instagram?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply