Tussendoortjes

Cookie dough eiwitkoeken

Na het sporten neem ik regelmatig iets lekkers met (extra) eiwitten. Soms is dit een schaaltje de andere keer een tussendoortje waaraan ik extra eiwitten heb toegevoegd. Afgelopen week heb ik deze cookie dough eiwitkoeken gemaakt voor na het sporten en voor de lekker tussendoor. Echt SUPER zijn ze geworden. Normaal gesproken vind ik eiwitten heel aanwezig in smaak. Als ik het toevoeg aan een gerecht wordt het al gauw te zoet, maar dat vond ik bij deze cookie dough koeken helemaal niet. Precies goed als je het mij vraagt.
Let wel even op… Voor dit recept heb je echt eiwitten nodig, aangezien dat het hoofdingrediënt is van deze koeken. Je kunt eiwitten via veel verschillende websites bestellen. Onder andere bij de Body & Fit en MyProtein. Ikzelf heb de proteïne van OrangeFit onlangs aangeschaft, aangezien dit 100% pure en plantaardige eiwitten zijn.

De eerste keer dat ik deze cookie dough eiwitkoeken maakte vond ik ze nog wat aan de droge kant. Ik ben een beetje gaan experimenteren met Skyr (dit is IJslandse yoghurt) en dit was al wat beter moet ik zeggen. Als jullie de koeken nog te droog vinden en ideeën hebben over hoe dit beter kan… Laat je het me dan even weten?!

img_9161
Voor 6 cookie dough eiwitkoeken heb je dit nodig:
»  2 scoops proteïne (bv. van OrangeFit)
»  1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
»  2 eetlepels kokosmeel
»  3 eetlepels (biologische) agavesiroop
»  2 eieren
»  25 gram Skyr
»  120 milliliter amandelmelk
»  grof gehakte pure chocolade
»  kaneel

img_9186
Hoe maak je deze koeken:
(1) Verwarm de oven voor op 180 graden. (2) Doe alle ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en mix dit met een mixer tot een glad beslag. (3) Schep met een lepel op een bakplaat (bekleed met bakpapier) 6 rondjes van het beslag. (4) Zet de koeken voor ± 15 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin kleuren. Kijk regelmatig bij de koeken of ze al goudbruin zijn en niet te hard gaan. De ene oven gaat namelijk sneller dan de ander. (5) Als de koeken goudbruin en gaar zijn kunnen ze uit de oven, zodat ze kunnen afkoelen. En daarna lekker happen maar 🙂

-XX- Johanne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply