Tussendoortjes

Eiwitrijke brosse haverrepen

Vaak krijg ik rond een uurtje of 4 altijd flinke trek. Je herkent het vast wel. Ik moet mezelf er op zo’n moment altijd van weerhouden om niet alle kastjes open te trekken en alles te eten wat los en vast zit. Mijn trek lijkt dan ook op de een of andere manier niet goed te stillen als ik eenmaal trek heb. Daarom probeer ik de erge trek altijd een beetje voor te zijn. Deze eiwitrijke brosse haverrepen zijn voor mij op zo’n moment, rond dat moment dat het snaaien gaat beginnen, echt een goede oplossing. Ze vullen goed en zorgen er (meestal) voor dat ik mezelf een beetje inhoudt tot het avondeten. Vooral het ‘brosse’ aan deze repen vind ik zo lekker. Ze zijn heerlijk grof en kruimelig. Echt een beetje een soort ‘oerrepen’. Geen idee waarom ik ‘oer’ associeer met bros en grof, maar dat doe ik nu eenmaal, haha. Ja ik weet het. Ik ben een beetje raar. Anyway, deze repen weten mijn stevige trek tot het avondeten vaak wel te stillen. Zo niet? Dan neem ik gewoon lekker een tweede reep, ghehe.

img_9403Wat heb je nodig voor deze brosse haverrepen:
 100 gram havermout
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
30 gram lijnzaad
30 gram amandelen
6 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing/agave
1 scoop whey proteïne (vanille smaak)
1 eiwit

img_9395Hoe maak je deze brosse haverrepen:
(1) Verwarm je oven op 180 graden. Vet een vierkante bak- of ovenschaal in met 1 eetlepel kokosolie. (2) Weeg de havermout, zonnebloem- en pompoenpitten en het lijnzaad af en voeg deze bij elkaar in een mengkom. (3) Hak in je keukenmachine 30 gram amandelen tot grove stukjes en voeg deze toe bij de rest. (4) Doe 5 eetlepels kokosolie in een glas of schaaltje en verwarm dit voor 30 seconde in de magnetron, zodat het goed is gesmolten. (5) Voeg de kokosolie toe aan de ingrediënten samen met de honing/agave. (6) Maak een eitje kapot en scheidt het eigeel van het eiwit en voeg het eiwit samen met de proteïne toe aan de andere ingrediënten. (7) Roer alles met een lepel goed door elkaar. (8) Doe nu alles in de schaal en druk dit met een lepel goed aan. (9) Zet de, nu nog grote haverreep, voor ongeveer 20-25 minuten in de oven, totdat deze mooi bruin is. (10) Als de haverreep bruin begint te worden kan hij uit de oven. (11) Laat de reep goed afkoelen en snijd hem daarna in de gewenste grote en stukken.

Geen trek meer om 4 uur 🙂
Lekker smullen maar!

Liefs Johanne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply