Dessert

Eiwitrijke Red Velvet Cake

Ik ben verliefd! Verliefd op de welbekende Red Velvet Cake. Ik houd ervan, ik houd ervan, ik houd ervan. Duidelijk toch?! Deze heerlijkheid is oorspronkelijk een traditioneel Amerikaans taartje. Ze zijn hier razend populair.
Een Red Velvet staat over het algemeen niet bekend om zijn gezonde ingrediënten. Deze bevat namelijk vaak veel suiker, boter, roomkaas en witte chocolade. Zo op zijn tijd natuurlijk absoluut niets mis mee. Vooral doen!
Echter vind ik het ook lekker om doordeweeks zo nu en dan eens een stukje taart te nemen en dan ga ik vaak voor de gezondere variant. Zoals bijvoorbeeld deze Red Velvet Cake. Een lekker luchtig taartje waar je op ieder moment van de dag van kunt genieten. Ik zal jullie dan ook niet langer in spanning laten wachten.

IMG_5186Voor het rode beslag van de Red Velvet cake (voor 8 personen) heb je het volgende nodig:
150 gram kokosmeel
100 gram amandelmeel
2 eetlepels magere kwark
5 dadels
3 eieren
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
5 handjes bramen
Voor een echt rode taart; 1 eetlepel rode kleurstof (eventueel zonder E-nummers) of 3 eetlepels bietensap (wanneer je alleen bramen gebruikt krijg je een Purple Velvet Cake. Overigens net zo lekker hoor 🙂

IMG_5193Voor de witte crème hebben we het volgende nodig:
500 gram magere naturel kwark
1 1/2 scoop whey proteïne vanille smaak
1 eetlepel honing
handje walnoten

En zo maak je hem:
Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet een springvorm (ik gebruikte een vorm van 18 centimeter) in. Doe het kokosmeel en de amandelmeel samen met 2 eetlepels magere kwark en 3 eieren in een mengkom en meng dit met een mixer goed door elkaar. Voeg vervolgens het baking soda toe aan je beslag en maak in een keukenmachine de dadels klein en glad. Ook deze kan je daarna aan het beslag toevoegen. Meng het beslag opnieuw tot een gladde massa.

Voeg vervolgens de bramen en eventueel het rode kleurstof of bietensap toe. Meng dit opnieuw tot een glad beslag. Wanneer je je beslag goed luchtig hebt gemengd, doe je dit in de ingevette springvorm. Zet het in de oven voor 20 minuten. Controleer na 20 minuten of je taart al bruin begint te worden en check hoe nat de taart van binnen is. Te nat? Laat hem dan nog even staan, totdat die iets droger is, maar zorg ervoor dat de taart nog wel een beetje nat is van binnen. Als je hem te lang laat staan wordt hij droog. Kijk dus regelmatig hoe het ervoor staat met je taartje.

Voor het maken van de witte crème doe je de magere kwark, het proteïne vanille poeder, 1 eetlepel honing en een handje walnoten bij elkaar in een mengkom. Met een lepel roer je dit even goed door elkaar. Vervolgens even weg zetten in de koelkast, zodat de crème iets kan opstijven.

Als het rode taartje klaar is kan je deze uit de oven halen. Zorg ervoor dat je het taartje eerst goed laat afkoelen. Zo kan hij eerst nog even goed stijf worden en smelt je witte crème niet wanneer je deze op je taart gaat aanbrengen. Afgekoeld? Snij het taartje horizontaal doormidden. Breng een flinke laag crème aan op de onderste laag van de taart en zet vervolgens de bovenste laag hier weer bovenop. Strijk de overige crème uit op de bovenkant van de Red Velvet Cake. Maak af met de kruimels van een aantal walnoten en bramen. Nu kun je heerlijk gaan genieten van jou gezonde Red Velvet Cake.

Ik ben enorm benieuwd wat jij van deze heerlijkheid vind. Laat het me weten in de comments. Vind ik leuk 🙂

-XX- Johanne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply