De week van Delicious

Friet van pompoen met tijm

Twee weken geleden schreef ik al een blog over het eten van seizoensproducten en de voordelen hiervan. Ook daagde ik jullie uit om meer seizoensproducten te eten. Ik ben heeeel benieuwd hoe dat is gegaan bij jullie? Zelf heb ik ook geprobeerd om me meer te houden aan het eten van de producten die je nu veel op de markt en in de winkel vind en ik moet zeggen… dit is mij eigenlijk best goed afgegaan en meegevallen. Vooral de pompoen is favoriet bij ons in huis en er zijn dus aardig wat gerechten gemaakt met pompoen deze week. Onder andere deze friet van pompoen met tijm. Zowel ik als mijn vent waren enthousiast. Weer eens wat anders dan de zoete aardappel frietjes, maar toch gezond en gemakkelijk te maken.

img_9839
Oké, pompoen is dus een product wat ik op het moment veel in huis heb. Je kan er zoveel lekkers en leuks mee maken dat ik dacht dat het wel leuk zou zijn op deze week uit te roepen tot de week van de pompoen. Vorige week zagen jullie al een pompoensoep met gember voorbij komen. Deze week kunnen jullie diverse recepten verwachten gemaakt van… jawel, mijn grote vriend de pompoen.
Vandaag beginnen we met friet! Friet gemaakt van pompoen met tijm. Heel erg lekker en makkelijk om te maken, maar je moet wel even rekening houden met de lange oventijd van deze frietjes. Ze moeten namelijk minimaal 45 minuten in de oven.

Dit heb je nodig voor het maken van deze friet van pompoen met tijm (voor 1 persoon):
– een halve pompoen –
– 1 eetlepel gesmolten kokosolie –
– 6 takjes tijm –
– 1 eetlepel cajun of gehaktkruiden –
– eventueel een snufje zout –

img_9844
Zo maak je deze friet van pompoen met tijm:
(1) Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. (2) Snijd een halve pompoen in ‘frietjes’ en doe ze in een schaal of mengkom. (3) Smelt 1 eetlepel kokosolie en roer dit, als het gesmolten is, door de pompoen frietjes heen. (4) Neem de blaadjes van 4 takjes tijm en roer deze door de frietjes heen samen met 1 eetlepel cajun/gehaktkruiden. (5) Voeg eventueel nog een klein beetje zout toe en bestrijk de frietjes op de bakplaat. (6) Zet de frietjes voor ongeveer een uur in de oven, totdat ze mooi goudbruin en knapperig zijn geworden. (7) Houd je frietjes goed in de gaten, aangezien ze in sommige ovens harder gaan dan in andere ovens en ze ineens erg donker kunnen zijn. Let dus goed op, zodat je frietjes niet verbranden.

img_9862

Lekker hé?! 😀

Liefs Johanne

No Comments

Leave a Reply