Lunch

Frisse en fruitige koolsalade

Afgelopen zaterdag is Fitdelicious officieel online gegaan en WAUW, wat is hier door jullie leuk op gereageerd. Ik ben helemaal in de wolken door alle leuke en lieve reacties. Wat een begin!

Vanaf vandaag ga ik proberen ook structuur te brengen in het posten van recepten en blogartikelen. Zo kunnen jullie op maandag een ‘easy peasy monday’ verwachten. Ik verklap alvast… vandaag zal dat een fruitige koolsalade zijn. Lekker hé?! De ‘easy peasy monday’ zal een recept zijn voor een lunch of diner die vrij gemakkelijk te maken is. De maandag is voor veel mensen vaak een dag na het weekend waarop van alles moet gebeuren. Bij mijzelf merk ik dit in ieder geval wel. De ‘to-do lijstjes’ worden aan het begin van de week opgesteld, de wekelijkse boodschappen worden gedaan en we gaan er weer vol tegen aan. Zelf vind ik het dan fijn om niet al te moeilijk te koken, maar uiteraard ga ik wel voor gezond. Op de woensdag kunnen jullie een artikel verwacht gerelateerd aan sport, een zogenaamde ‘workout wednesday’. De eerst volgende ‘workout wednesday’ ga ik jullie meer vertellen wat dit inhoudt en wat jullie kunnen verwachten. Ook op de vrijdag zullen jullie van mij horen met een ‘flashback friday’, je kent hem vast wel van Instagram. Dit zal een terugblik zijn op wat er die afgelopen week allemaal voorbij is gekomen. Welk eten ik heb gegeten, hoe mijn dagen als nieuwe blogger eruitzien en hoe ik vorm geef aan Fitdelicious kun je tijdens deze #FBF lezen. I’m excited.

Vandaag dus de allereerste ‘easy peasy monday’. Het is een frisse en fruitige koolsalade geworden die je binnen 15 minuten op tafel kan toveren. Een goed gerecht dat je zowel als lunch en diner kan eten. Ik heb expres een flinke schaal gemaakt, zodat ik gedurende de week ook een aantal keer lunch heb. Makkelijk voor op dagen als ik een volle planning en eigenlijk geen tijd heb om een uitgebreide lunch te maken. De hoeveelheid aan ingrediënten hieronder zijn voor een diner met 2 personen.

IMG_5697
De ingrediënten voor deze fruitige koolsalade voor 2 personen :
1/2 spitskool
1/2 rode kool
5 eetlepels magere kwark
2 frisse, zoete appels
2 handjes walnoten
2 mandarijnen
2 handjes gewelde rozijnen
2 eetlepels honing
sap van een 1/2 limoen
geitenkaas

Hoe maak je deze fruitige koolsalade:
Kook in je waterkoker 1,5 liter water. Doe 2 handjes rozijnen in een kommetje water om ze te laten wellen. Snijd de spitskool en rodekool in tweeën en snij deze helften in kleine stukken. Doe de gesneden kool in een kom en giet hier het gekookte water overheen. De kool kan op deze manier iets zachter worden. Laat dit 3 minuten zo staan en giet dan af. Laat de kool afkoelen. Snijd ondertussen de appels (ik gebruikte heerlijke Benoni seizoensappeltjes) en mandarijnen in kleine stukjes. Als de spitskool en rodekool zijn afgekoeld schep je hier 5 eetlepels magere kwark bij. Even goed roeren en dan de gesneden appels en mandarijnen toevoegen. Wederom goed roeren en dan de walnoten,rozijnen en honing toevoegen. Als laatste voeg je het sap van een 1/2 limoen toe en roer je alles goed door. Om het gerecht af te maken kun je, als je dat lekker vind, geitenkaas toevoegen. Helaas was mijn geitenkaas thuis op, maar vind ik persoonlijk erg lekker bij dit gerecht.

IMG_5711

Lekker gerecht? Ik vind het leuk als je me laat weten wat je ervan vond.
De nieuwste recepten en blogartikelen op de voet volgen? Volg mij dan via Facebook en Instagram.

-XX- Johanne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply