Dessert Tussendoortjes

Frisse kokostaart met cranberry’s, walnoten en dadelstroop

Vanochtend had ik zin om weer eens lekker de keuken in te duiken, maar helaas… niks in huis. Daarom ben ik allereerst stad en land afgelopen voor de lekkerste en meest verse ingrediënten, zodat ik deze week weer allerlei lekkers kan maken. Nu ik vakantie heb, heb ik mezelf voorgenomen om weer nieuwe dingen te bedenken, te proberen en te maken. Door alle drukte van de afgelopen tijd is mijn voeding een beetje standaard geworden en aten we hier de afgelopen weken vaak dezelfde maaltjes. Daar gaan we dus weer even verandering in brengen. Te beginnen met een lekker taartje om te vieren dat voor mij de vakantie is begonnen, yeeh!
Zelf ben ik een echte ‘kokoslover’ dus iets met kokos is voor mij altijd een feestje.

Ik ben een beetje aan het experimenteren gegaan met de bodem voor dit taartje. Vaak gebruik ik alleen havermeel met dadels voor een dergelijke bodem, maar dit blijkt in de praktijk soms toch wat ‘droog’ uit te vallen. Ook qua smaak wilde ik wel eens een keer iets anders proberen. Nu dus maar eens kokosmeel toegevoegd om te kijken wat voor lekkers we hiermee op tafel kunnen toveren. Einddoel: een lekkere, frisse kokostaart.
Ik ben gek op kokos en voeg het vaak toe aan mijn kwark, havermout of gebruik het om gezonde koeken of iets dergelijks te maken. Dit keer gebruik ik het door de taart. Ik kan me voorstellen dat je niet zo houdt van de structuur van kokos in je taart. In dat geval kan je de geraspte kokos ook vervangen door kokosyoghurt. 

Voor een frisse kokostaart met een doorsnede van 20 centimeter heb je het volgende nodig:
  150 gram havermeel
100 gram kokosmeel
100 gram amandelen
4 eetlepels dadelstroop
2 eetlepels gesmolten kokosolie
2 eierenDSC06203Dit heb je nodig voor de vulling & topping:
 750 gram magere kwark
100 gram geraspte kokos
1 eetlepel vanille extract
2 eetlepels dadelstroop
6 blaadjes gelatine
handje cranberry’s
walnoten en nog een klein beetje dadelstroop als topping

Dit moet je doen voor het maken van een frisse kokostaart:
Heb je geen havermeel? Meng 150 gram havermout dan eerst tot meel in je foodprocessor. Voeg de havermeel, kokosmeel en amandelen bij elkaar en maal, totdat ook alle amandelen klein zijn. Doe nu de dadelstroop, gesmolten kokosolie en de eieren bij het meel er mix dit alles goed door elkaar. Schep dit mengsel nu in de springvorm, druk aan met een lepel en zet weg in de koelkast. Voor de kwark vulling doen we het volgende: We doen de magere kwark in een kom en voegen hier de geraspte kokos, een handje cranberry’s, het vanille extract en 1 eetlepel dadelstroop aan toe. Meng alles met een lepel door elkaar. Bereid vervolgens 6 gelatineblaadjes (zoals op de verpakking wordt aangegeven) en doe dit bij het kwarkmengsel. Roer nog even goed door, zodat door het gehele mengsel de gelatine zit. Haal de springvorm uit de koelkast en doe het kwarkmengsel in de springvorm. Zet het taartje nu weg voor minimaal 2 uurtjes, zodat de kwark kan opstijven. Je kan hem afmaken door bijvoorbeeld toppings als cranberry’s, walnoten en nog wat dadelstroop te gebruiken.

DSC06205

Ik vond de bodem al beter dan normaal, maar weet nog niet goed of ik al helemaal tevreden ben. Ik ben benieuwd of jullie misschien goede tips en/of ideeën hebben?!

-XX- Johanne

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply