Diner

Gevulde zoete paprika met ei, mangochutney en quinoa

Oooooh. Wat ben ik blij dat ik even op deze manier van me af kan schrijven. Het is al eventjes geleden dat jullie een receptje hebben gezien op Fitdelicious. Dit heeft alles te maken met het feit dat ik op het moment aan het afstuderen ben. Stiekem moet ik erkennen dat ik het een beetje onderschat heb. Pfff, wat gaat hier veel tijd inzitten. Ik vind het heel leuk, maar dit betekent helaas wel dat ik iets minder tijd voor Fitdelicious heb. Waar ik eerder dagelijks een receptje online zet, ga ik dit voor de komende periode even iets verlagen. Mijn volle focus gaat nu eerst naar het afstuderen, zodat ik straks (over een jaartje) kan zeggen dat ik een echte pedagoog ben. Jaa, dat klinkt goed hé?! Vandaag wil ik met jullie het recept voor deze gevulde zoete paprika delen. Ik moest eerst even goed wennen aan de combinatie van groente en fruit, maar ik moet zeggen… Dat is best lekker! Ben heel benieuwd wat jij ervan vindt.

img_9466Wat heb je nodig voor het maken van 1 gevulde zoete paprika:
1 zoete paprika
2 eieren
½ mango
120 gram quinoa
10 gram pompoenpitten
10 gram zonnebloempitten
blaadjes van 2 takjes munt

img_9472
Hoe maak je deze gevulde zoete paprika:
(1) Verwarm je oven voor op 180 graden. (2) Neem een ovenschaal en vet deze in met een klein beetje olie. (3) Neem de paprika, snij deze in tweeën en verwijder de zaadjes. (4) Leg de twee helften in de ovenschaal en tik één eitje kapot in iedere helft. (4) Zet de twee helften, gevuld met ei, in de oven zodat de eitjes kunnen stollen en garen. (5) Kook water in een steelpannetje en doe hier de quinoa in. (5) Kook de quinoa (volgens de verpakking), totdat deze gaar is. (6) Giet de quinoa als deze klaar is af en laat hem eventjes afkoelen. (7) Schil tijdens het koken van de quinoa de mango en snij deze in stukken. (8) Doe de stukken mango in een keukenmachine en voeg hier de munt, pompoen- en zonnebloempitten aan toe. Mix deze even, totdat de mango klein gepureerd is en roer dan de mangochutney door de quinoa heen. (9) Als de eitjes in de paprika’s gestold zijn mogen ze uit de oven. Schep hier de quinoa met mangochutney in. (10) Je zoete paprika’s zijn ready to eat.
Geniet ervan 🙂

 Liefs Johanne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply