Ontbijt

Gezonde ontbijtmuffins met witte crème

Vandaag zijn mijn lieve vent en ik 2 jaar getrouwd. 2 jaar alweer, wow! De tijd gaat echt enorm snel en ik ben elke dag weer blij en dankbaar dat ik zo´n super vent naast me heb staan. Gisteren vroeg Arie of ik iets lekkers, maar wel gezond, voor bij het ontbijt wilde maken. Iets wat net een beetje feestelijker is dan ons alledaagse havermout ontbijt. Dus gisteren heb ik lekker in de keuken gestaan om heerlijke ontbijtmuffins te maken. Arie is gek op aardbeien, dus ja… dan maar iets maken met aardbeien hé. Deze muffins kunnen eigenlijk altijd. Je kan ze eten als ontbijt, dessert of ieder ander moment van de dag.

Voor 12 ontbijtmuffins heb je dit nodig:
3 rijpe bananen
5 (ontpitte) dadels
1 eetlepel kaneel
100 milliliter amandelmelk
1 ei + 1 eiwit
200 gram Griekse yoghurt
1 theelepel baking soda
1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
150 gram havermeel
100 gram amandelmeel
10 gram chiazaad
2 handjes gesneden aardbeien
kokosolie

Voor de witte crème heb je het volgende nodig:
5 eetlepels Griekse yoghurt
(voor de mensen die extra eiwitten willen) Impact Whey proteïn poeder Salted Caramel
of
1 eetlepel dadelstroop

Zo maak je deze ontbijtmuffins:
Verwarm je oven op 180 graden. Neem een ‘cupcake/muffinblik’ en vet deze in met wat kokosolie. De muffins zijn hierdoor gemakkelijker uit het bakblik te halen, wanneer deze zijn afgekoeld. Doe de 3 bananen in de keukenmachine samen met de 5 dadels. Mix deze tot een gladde massa. Doe het bananenmengsel in een mengkom samen met de kaneel, het ei en eiwit, chiazaad, bakpoeder en baking soda. Meng dit alles met een mixer goed door elkaar, zodat je opnieuw een gladde massa krijgt. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt en amandelmelk hieraan toe samen met de 2 meelsoorten. Meng dit zo’n 5 minuten lang tot een glad en luchtig beslag, zodat de muffins straks mooi omhoog komen. Voeg als laatste de gesneden aardbeien toe en roer deze met een lepel nog even goed door het beslag. Schep het beslag in het ingevette ‘muffinblik’ en zet ze voor 25 minuten weg in de oven. Wanneer de muffins goudbruin zijn, zijn ze klaar en mogen ze uit de oven om af te koelen.

IMG_6110
Let op: Vanwege de aardbeien blijft het beslag vrij nat. Laat de muffins om deze reden dan ook niet langer in de oven staan, aangezien je dan droge muffins krijgt en dat willen we natuurlijk niet.

Zo maak je de crème: (voor 6 muffins)
Doe 5 eetlepels Griekse yoghurt in een schaaltje en meng hier de proteïne poeder of dadelstroop doorheen. Als de muffins goed zijn afgekoeld kun je ze voorzien van de heerlijke, zoete crème.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is genieten van deze heerlijke ontbijtmuffins. Dat hebben wij in ieder geval wel gedaan. We zijn de dag goed begonnen en gaan genieten van ons 2-jarig huwelijk vandaag.

Fijne dag gewenst allemaal!

-XX- Johanne

PS. Laat me even wat je van deze ontbijtmuffins vond?
En ohja… Volg je me al op Facebook en Instagram?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply