Lunch

Groente pannenkoeken met spinazie en basilicum

Vandaag heb ik er een hele dag afstuderen opzitten. De hele dag hebben we, ik en mijn afstudeervriendinnetje, ons hoofd gebroken over goede een goede hoofd- en deelvragen. Waar ik eerst dacht dat we dat wel snel gepiept zouden hebben, viel dat helaas toch een beetje tegen. Al na zo’n 2 uur was m’n hoofd één groot spinnenweb met woorden en wist ik al gauw niet meer waar ik het zoeken moest. Voedsel is op deze momenten altijd een grote vertroosting, haha. Na mijn lunch vanmiddag en allerlei ander lekkers tussendoor had ik net zo’n halfuurtje geleden alweer zin in iets lekkers. Gelukkig had ik deze groente pannenkoeken met spinazie en basilicum nog liggen en hoefde ik niet nog van alles uit de kast te trekken voor een lekker tussendoortje. Het fijne aan deze groente pannenkoeken vind ik altijd dat je ongemerkt extra groente eet en een tweede voordeel, ze zijn heel snel gemaakt. De eerste pannenkoek mislukt bij mij helaas altijd enorm, maar daarna gaan ze heel goed.

img_9245
Voor 5 groente pannenkoeken heb je het volgende nodig:
3 handjes spinazie (zo’n 40 gram)
40 gram havermout
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
1 handje basilicum
1 theelepel kokosolie

Hoe maak je deze groente pannenkoeken:
(1) Neem een blender en doe hier de havermout in en meng dit tot havermeel. (2) Voeg nu de eieren en bakpoeder toe en meng alles door elkaar. (3) Voeg nu de spinazie en basilicum toe en mix alle ingrediënten met de blender tot een glad pannenkoekenbeslag. (4) Neem een kleine koekenpan en verhit hier 1 theelepel kokosolie in. (5) Schenk vanuit de blender een grote of kleine (net waar je zin in hebt) pannenkoek in de koekenpan. (6) Bak de pannenkoek aan iedere kant mooi goudbruin. (7) Doe dit met al het beslag, totdat het op is en je een fijne hoeveelheid pannenkoeken hebt.

Liefs Johanne

PS. Wat vonden jullie van deze gezonde pannenkoeken variant?
Willen jullie ook graag een variant zien die zoet is?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply