Tussendoortjes

Hartige havermoutbroodjes

Soms heb je gewoon geen zin om lang in de keuken te staan en wil je niet teveel moeite doen, maar heb je wel zin in iets lekkers wat je als lunch of als tussendoortje kan eten. Herkenbaar? Ik heb deze hartige havermoutbroodjes gemaakt voor bij mijn courgette soep, maar je kunt ze vrijwel altijd eten. Ook gewoon als tussendoortje. Simpel, lekker en vooral heel snel.

Voor 4 hartige havermoutbroodjes heb je het volgende nodig:
100 gram havermout/havermeel
100 gram magere kwark
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel Ras El Hanout
peper & zout

Zo maak je deze hartige havermoutbroodjes:
Verwarm je oven voor op 175 graden. Doe in een keukenmachine 100 gram havermout en ‘mix’ dit totdat je havermeel hebt. Voeg de magere kwark, bakpoeder en kruiden toe. Meng dit alles goed door elkaar en voeg als laatste peper en zout naar je eigen smaak toe. Schep het beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet de broodjes in de oven. Laat ze broodjes ongeveer 20 minuten staan in de oven. Kijk regelmatig of de broodjes al bruin worden. Zijn de broodjes na 20 minuten nog niet goed? Laat ze dan nog ietsje langer staan, zodat ze goed kunnen garen.

Eet Smakelijk!

-XX- Johanne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply