Persoonlijk

Ja, ik leef nog! (en lunchreceptje: hartige pannenkoekjes)

Hi lieve allemaal,

Ja, ik leef nog! Zoals jullie wellicht hebben gemerkt ben ik de afgelopen tijd wat minder bezig met Fitdelicious en dit heeft alles te maken met mijn afstuderen. Op het moment ben ik, net als vrijwel iedereen volgens mij, bijzonder druk. De periode waarin we de opzet voor ons onderzoek hebben opgezet is inmiddels voorbij en nu kan dan ook het echte onderzoek gaan beginnen. Alle lijntjes zijn uitgezet en de komende maand zal vooral in het teken staan van informatie verzamelen. Een hoop babbelen, verzamelen en verwerken dus.

Zoals je je wel kunt voorstellen kost dit tijd, veel tijd. Dat geeft niet, maar dit betekent wel dat ik mijn tijd harder nodig heb dan ooit tevoren en deze dus goed moet indelen (wat bij mij best wel een flinke opgave is). Naast het afstuderen, sporten en het contact met lieve vriendjes, vriendinnetjes en my familia probeer ik dus ook nog ergens tijd vandaan zien te toveren voor de website. Moeilijk. Soms bijna onhaalbaar voor mij gevoel. Daarom dat ik het nu ook even wat rustiger aan doe met Fitdelicious. Jullie blijven mij zeker zien met allerlei lekkers, alleen nu in iets mindere mate.

Als goedmakertje heb ik vandaag wel een lekker recept voor jullie. Een makkelijk recept dat je goed mee kan nemen als lunch, namelijk hartige pannenkoekjes. Pannenkoeken vind ik heerlijk met een beetje appel en kaneel, maar deze variant is zeker net zo lekker EN vrolijk. Check die worteltjes!

img_9939Voor 2 hartig belegde pannenkoeken heb je het volgende nodig:

⋅ 6 eetlepels boekweitmeel ⋅
⋅ 6 eetlepels amandelmelk ⋅
⋅ snufje zout ⋅
⋅ 1 ei ⋅

⋅ 2 handjes rucola ⋅
⋅ geitenkaas (ik gebruik 2 van die schijfjes geitenkaas honing smaak) ⋅
⋅ 1 gele wortel ⋅
⋅ 1 paarse wortel ⋅
⋅ 1 oranje wortel ⋅
⋅ groene pesto (hoeveelheid naar smaak) ⋅
⋅ 1 eetlepel olijf/kokosolie ⋅

img_9947
Zo maak je deze hartige pannenkoekjes:

(1) Neem een mengkom en doe hier de boekweitmeel samen met de amandelmelk in. Voeg ook het ei en een snufje zout toe en meng met een garde of mixer het beslag tot een klontvrij beslag. (2) Neem een koekenpan en verwarm hier een halve eetlepel olie in en schenk de helft van het beslag in de pan. (3) Bak iedere kant van de pannenkoek mooi goudbruin. Doe nogmaals een halve eetlepel olie in de pan en bak zo ook de rest van het beslag, zodat je twee pannenkoekjes hebt. (4) Neem de wortels, schil ze, snijd ze in schijfjes en laat ze koken, totdat ze gaar zijn (totdat je met een vork gemakkelijk in de wortel kan prikken) en giet ze af. (5) Bestrijk de pannenkoekjes met geitenkaas, rucola en verdeel de wortelschijfjes over de pannenkoekjes. Voeg ook naar je eigen smaak nog wat groene pesto toe als je dit lekker vind. (6) Rol de pannenkoekjes op, snijd ze doormidden en smullen maaaaar!

Liefs Johanne

Lekker? Laat je het me dan even weten in een comment.
Ben benieuwd naar jullie mening lieverds.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply