Diner

Italiaanse tomatensoep met basilicum uit de oven

Zoals jullie misschien al weten ben ik erg dol op soep. Soms zijn er avonden dat ik niet hele erg trek heb, maar een soepje gaat er dan altijd wel in. Al eerder maakte ik deze preisoep en courgettesoep en nu wordt hier ook een heerlijke Italiaanse tomatensoep aan toegevoegd. Op de website staat deze soep genoteerd als diner, maar ook als lunch neem ik dit soepje vaak met me mee. Als ik weet dat er een magnetron in de buurt is, vind ik het heerlijk om tussen de middag dus een soepje te eten. De kokosmelk in de recept maakt deze soep in mijn ogen zo lekker. Het zorgt voor een heerlijk romige smaak en geeft me toch altijd een wat ‘meer gevuld’ gevoel. De rozemarijn en basilicum zorgen voor een heerlijke kruidige smaak in de soep.

Voor een Italiaanse soep voor 2 personen heb je dit nodig:
10 tomaten (± 1 Kg)
2 uien
1 bolletje knoflook
250 milliliter (biologische) groentebouillon
handje basilicum
150 milliliter kokosmelk
3 takjes rozemarijn
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Olijfolie

img_9278

Hoe maak je deze Italiaanse soep:
(1) Verwarm je oven voor op 200 graden. (2) Doe bakpapier op een bakplaat. Snij de 2 uien (zonder te schillen) en tomaten in helften en leg deze op de bakplaat. (3) Verdeel ook het bolletje knoflook tussen de tomaten en leg ook de takjes rozemarijn erbij. (4) Besprenkel de tomaten, uien en knoflook met olijfolie en zet de bakplaat voor ongeveer 35 minuten in de oven. De groente kunnen zo goed garen en de smaken trekken goed in elkaar. (5) Na 35 minuten kunnen de groente uit de oven worden gehaald, zodat ze goed kunnen afkoelen. (6) Als de ingrediënten goed zijn afgekoeld, kun je de knoflook en ui uitknijpen en gemakkelijk ontdoen van hun schil. Rits ook de blaadjes van de rozemarijn af van het takje. (7) Doe de tomaten, knoflook, ui en rozemarijn samen met de groentebouillon in een pan en mix dit met een staafmixer tot een gladde soep. (8) Voeg nu de kokosmelk toe en roer dit goed door de soep heen. (9) Doe als laatste de basilicum in de keukenmachine met 1 theelepel olijfolie en één eetlepel Italiaanse kruiden en mix dit, totdat de basilicum helemaal is fijn gemaald. (9) Voeg de gemalen basilicum toe aan de soep en roer nog een keer goed door.
(10) Smullen maaaaaar!!

-XX- Johanne

Wat vonden jullie van deze Italiaanse soep? Welke van de drie soepen tot nu toe vond jij het lekkerste?
Ik ben benieuwd naar jouw mening!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply