Dessert

Koolhydraatarme citroentaart met Skyr

Afgelopen woensdag stond ik lekker in de keuken te kokkerellen. Ik had zin in taart. Dus wat doe je dan? Ja, dan maak je taart. Het liefst een hele lekkere. En dat is deze citroentaart zeker. De citroen geeft dit taartje zo’n ontzettend frisse smaak. Heerlijk met dat warme weer afgelopen week. Ik heb dan ook regelmatig lekker een stukje tussendoor genomen. Voor sommige misschien een leuk bijkomstig voordeel: Dit taartje is laag in koolhydraten. Niet koolhydraat vrij, maar wel weinig dus. Erg fijn als je een beetje op je koolhydraatinname probeert te letten. Een tweede voordeel bij dit taartje vind ik dat hij zo gemaakt is. Je hoeft niet te klooien met gelatine die pas na een aantal uur is opgestijfd en ook de bodem is binnen no-time klaar. Makkelijk als je voor een verjaardag nog meer moet voorbereiden en geen zin hebt om uren in de keuken te staan.

Voor een citroentaart voor 10 personen heb je dit nodig:
Voor de bodem van de taart heb je dit nodig:
»  130 gram kokosmeel
»  140 gram roomboter of kokosolie
»  3 eieren
»  1 theelepel vanille-extract

Voor de dadelcrème heb je dit nodig:
»  15 Medjoul dadels
»  50 milliliter amandelmelk
»  20 gram amandelen

img_6484
Voor de vulling heb je dit nodig:
»  750 gram Skyr naturel smaak
»  1½ eetlepel honing
»  sap van 1 citroen
»  citroenrasp van 1½ citroen

Zo maak je deze citroentaart:
(1) Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je bakvorm goed in met een beetje olie. (2) Mix het kokosmeel samen met de boter of olie, de 3 eieren en het vanille-extract in een beslagkom tot een soort deegbal. (3) Druk de deegbal in de juiste vorm, prik kleine gaatjes in de bodem met een vork en zet je bakvorm vervolgens voor ongeveer 15 minuten in de oven. Kijk na 10 minuten even of je bodem al bruin begint te worden, aangezien de ene oven sneller warm is dan de ander en je wil natuurlijk niet dat je taartje verbrandt. (4) Hak de amandelen tot grove kleine stukjes. (5) Doe in een keukenmachine de 15 dadels en amandelmelk en meng dit tot een wat ‘drapperige’ zoete massa. Schep de gehakte amandelen door deze massa. (6) Wanneer de bodem klaar is (mooi goudbruin) laat hem dan even goed afkoelen. (7) Bestrijk de bodem vervolgens met de dadelcrème. (8) Meng in een kom de Skyr samen met de overige ingrediënten. (8) Schep na goed roeren de Skyr op de bodem van de taart en klaar is je citroentaart.
Eventueel kun je de taart nog versieren met wat noten, citroenschijfjes, honing of iets dergelijks.

img_6495-2
-XX- Johanne

PS. Volgen jullie me al op Facebook en Instagram?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply