Diner

Kruidige bloemkoolrisotto

Mijn laatste vakantieweek is aangebroken, wat betekent dat ik nog één weekje heb om extra tijd aan Fitdelicious te besteden. Maandag is bij ons altijd boodschappen dag en de koelkast ligt nu dan ook overvol. Heerlijk vind ik dat altijd, aangezien ik dan lekker veel keuze heb voor het avondeten. Vandaag heb ik gekozen voor een kruidige bloemkoolrisotto. Het is een recept waarmee je de week gelijk goed begint, want het zijn voornamelijk groente die je eet. Dit recept is voor een diner met 2 personen.

Wat heb je nodig voor deze kruidige bloemkoolrisotto:
Halve bloemkool (± 500 gram)
2 eieren
2 frisse appels
2 eetlepels gehaktkruiden
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1½ theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel olie om de pan te verhitten
sap van een ½ citroen
100 gram rucola
zout & peper naar smaak
pijnboompitten naar smaak

Hoe maak je deze kruidige bloemkoolrisotto:
Snij de bloemkoolroosjes van de stengel af en doe deze in de keukenmachine. Mix alle bloemkoolroosjes met de keukenmachine, totdat deze ongeveer de grote hebben van rijstkorrels. Verwarm in een (wok)pan 1 eetlepel olie (naar keuze) en voeg dan de fijn gemixte bloemkool toe. Roer even goed door de bloemkoolrisotto en voeg dan het sap van een halve citroen toe en roer de bloemkoolrisotto nogmaals goed door elkaar. Zet het vuur middelhoog en voeg de eieren, gehaktkruiden, Italiaanse kruiden en de knoflookpoeder toe. Wok dit alles zo’n 5 minuten goed door elkaar. Snij ondertussen de appels in kleine stukjes, voeg deze na de 5 minuten toe aan de risotto en zet het vuur laag. Proef even en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Ook kun je als je dat lekker vind nog een handje pijnboompitten toevoegen. Neem de bloemkoolrisotto van het vuur en voeg hier vervolgens de rucola salade aan toe.

Eet smakelijk!

-XX- Johanne

PS. Volg je Fitdelicious al op Facebook en Instagram? Ja? Leuk!
Nog niet? Moet je even doen… ik vind het namelijk super leuk om meer en meer mensen te bereiken met Fitdelicious.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply