Lunch

Kruidige herfstwraps

We moeten er nu echt aan geloven. De herfst is aangebroken. Langzamerhand kleurt het landschap bruin en rood, vallen de blaadjes af en gaat de temperatuur omlaag. De herfst is altijd mijn minst favoriete seizoen, maar ergens hebben de kleuren en geuren toch ook wel weer iets. Het wekt een bepaald gevoel van warmte en gezelligheid bij mij op, aangezien ik het met waaierig en regenachtig weer heerlijk vind om in bed te liggen. Dan luister ik naar hoe het weer buiten speelt. Naar hoe de wind suist en naar de regen die mijn slaapkamerraam tikt. Echte geniet momenten zijn dat voor mij. Misschien dat ik de herfst toch wel leuker vind dan ik eigenlijk in eerste instantie dacht. De herfst heeft voor mij ook nog een groot ander voordeel, namelijk: Het heerlijke eten dat dit seizoen met zich mee brengt. Ik heb naast een lekker gerecht voor herfstwraps ook mijn top 5 aan favoriete herfstproducten op een rij gezet:

1. Wellicht geen grote verrassing maar de pompoen staat bij mij echt dik bovenaan in het lijstje van favoriete herfstproduct. Ik vind het heerlijk om op een herfstdag thuis te komen en dan lekker een pompoensoepje te eten met kruiden en een beetje geitenkaas. Pompoenen bevatten weinig calorieën en veel vezels. Daarnaast zit er in deze groente ook betacaroteen: een voedingsstof dat goed is voor je ogen en huid.
2. Als tweede favoriet: peren en appels. Die regenachtige dagen waar ik het net over had… Die worden opeens heel minder vervelend met vers gekookte stoofperen. Helemaal als mijn vader ze maakt. Ze zijn dan zo heerlijk vol en kruidig van smaak. Ook de appels in dit seizoen vind ik super. Lekker met een beetje kaneel en honing erover, hmmm.
3. Op nummer drie staat de boerenkool. Boerenkool vind ik echt zo’n product dat je overal bij kunt doen. Een goed vullende stamppot maken, een groene smoothie met boerenkool in plaats van altijd maar spinazie en ook een salade is goed te maken met deze fijne groente.
4. Kruiden zijn in de herfst meer dan in ieder ander seizoen mijn grootste vriend. In de herfst gebruik ik vaak kruiden als kaneel, gember, kardemom en steranijs. Die warmte en gezelligheid waar ik het net over had… Deze kruiden versterken dat gevoel alleen maar meer.
5. De verschillende paddestoelen vind ik in de herfst altijd fantastisch. Ik gebruik in mijn gerechten dan vaak de shiitake, oesterzwam of enoki. In paddestoelen zit het stofje ‘lentinan’. Dit stofje versterkt een aantal belangrijke onderdelen van ons immuunsysteem.

Vandaag wil ik met jullie dan ook een eerste herfstrecept delen. Deze heerlijke herfstwraps met peer, kaneel en kardemom(drie van mijn favorieten zoals je hierboven kunt lezen). Ik vind het lekker om ze als lunch te eten en vind ze helemaal fijn, omdat je ze zo makkelijk in een folietje kan meenemen. Geen onhandige bakjes die je de hele dag in je tas moet houden, maar gewoon makkelijk en direct eetbaar.

img_9373
Dit heb je nodig voor ongeveer 4 van deze Herfstwraps:
–  100 gram boekweitmeel
–  2 eieren
–  180 milliliter water
–  150 milliliter (ongezoete) amandelmelk
–  2 appels of peren (ik gebruikte dit keer appeltjes)
–  2 eetlepels kaneel
–  honing naar smaak
–  3 kardemom peulen
–  1 theelepel kokosolie
–  eventueel kokossnippers als topping

img_9353
Zo maak je ze:
(1) Weeg het boekweitmeel en doe dit in een beslagkom samen met de 2 eieren, 150 milliliter water, 150 milliliter amandelmelk en 1 eetlepel kaneel. (2) Mix dit met een mixer tot een beslag (soort pannenkoekenbeslag). (3) Neem een koekenpan en verhit hierin 1 theelepel kokosolie. Schep een soeplepel van dit beslag in de koekenpan en verspreid dit in de gehele pan. (4) Bak iedere kant van de wrap mooi goudbruin en bewaar op een bord. Doe dit totdat het beslag op is. (5) Schil en snijd ondertussen de appels/peren in kleine stukjes en meng deze samen met 1 eetlepel kaneel, honing naar smaak, 30 milliliter water en de zaadjes van 3 kardemom peulen in een schaaltje. (6) Zet dit voor zo’n 30 seconde in de magnetron en roer vervolgens even goed door elkaar, zodat er een soort gelei ontstaat. (7) Verdeel de gekruide stukjes appel/peer nu over de wrap en maak eventueel af met wat kokossnippers. (8) Je herfstwrap is klaar. Je hoeft nu alleen nog maar te genieten van de heerlijke smaak van de herfst.

Liefs Johanne

PS. Hebben jullie mijn recept (Siciliaanse groente stoofppot) van vandaag op puursuzanne.nl gezien? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply