Persoonlijk

Ik leer, elke dag weer

Vandaag hadden jullie misschien gehoopt, gedacht of verwacht dat er een workout wednesday online zou komen. Helaas moet ik jullie teleurstellen, aangezien dit niet het geval is.
Nog steeds ben ik het hele bloggen aan het ondervinden en ontdek ik nieuwe dingen. Ik leer. Elke dag leer ik meer. Dingen over mezelf en het bloggen. Over wat ik leuk vind, wat ik totaal niet leuk vind en waar ik me meer op wil richten met Fitdelicious. Ik heb geleerd dat voeding zo’n ding is waar ik me meer op wil richten. Begrijp me niet verkeerd hoor… ik ben zeker van mening dat regelmatig sporten goed is voor je. Het zorgt bij mij voor een betere conditie, meer energie, een minder grauwe huid en een meer flexibel lichaam. Ik ben alleen van mening dat ik jullie vanaf hier, vanachter mijn laptop, moeilijk kan motiveren om te gaan sporten. Aangezien jijzelf, ja JIJ, je eigen motivator bent. Alleen jij kan jezelf motiveren om in actie te komen, om actief bezig te zijn. Een workout vanaf een computerscherm kan eventueel een goed begin zijn om het sporten een beetje te ontdekken, maar ik denk dat je pas echt gemotiveerd raakt als je gaat doen wat jij leuk vind. En belangrijker nog… als je leert wat bij jou past en wat werkt voor jou!

Daarnaast merkte ik dat de blogjes over sport een beetje een onbehagelijk gevoel bij mij veroorzaakte. Ik wil bij voorbaat niet zo’n ‘fitgirl’ zijn die je het idee geeft dat je minimaal 4 keer per week in de sportschool te vinden moet zijn, aan de gewichten moet hangen en alles moet doen (of juist van alles moet laten) voor een strakke en platte buik. Ik wil niet dat jij denkt dat ik dat doe, want dat doe ik namelijk niet. Lange tijd heb ik dat wel gedaan. Ik mocht van mezelf geen workout overslaan, moest alle spieren minimaal één keer per week getraind hebben en misgunde mezelf momenten waarop ik juist had moeten genieten. Momenten met mensen die me dierbaar zijn. Ik heb ervan geleerd en leer overigens nog steeds, elke dag. Maar ik wil jou dus niet het gevoel geven dat het wel zo belangrijk is, want dat is het niet. We moeten leren te genieten van hetgeen wat we hebben, de mensen die om ons heen staan en de kleine dingen die we meemaken.

Misschien denk je “Wat een groot bullshit verhaal”. Can Be, maar ik wilde het toch even kwijt.

Conclusie van dit verhaal? Dit.
Ja, sporten is inderdaad goed voor een mens. Het is wetenschappelijk onderwezen, een feit, een gegeven, iets waar we het denk ik allemaal over eens zijn. Maar ik ga het sportgedeelte op Fitdelicious (voor nu) even laten voor wat het is. Jullie mogen opzoek gaan naar je eigen drijfveer zonder de hulp van een workoutschemaatje.
Er komt veel op m’n pad met het afstuderen de komende periode en het onderhouden van zo’n nieuwe blog. Voor deze blog wil ik 200% gaan, wat zeg ik 1000%, maar ik moet leren om niet alles tegelijk aan te willen pakken. Daarom zullen jullie op Fitdelicious voorlopig vooral mijn grootste passie tegenkomen: koken. Het koken van gezonde recepten!

-XX- Johanne

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Alwin
  29 september 2016 at 10:51

  Leuk verhaal, leuke site…. keep going on!

  • Reply
   Johanne
   29 september 2016 at 13:05

   Dankjewel Alwin!
   Leuk dat je een kijkje komt nemen op de website 🙂

  Leave a Reply