Lunch

Lichte courgette soep

Op regenachtige dagen zoals vandaag (eigenlijk de hele week al 🙁 ) houd ik ervan om te lunchen met iets warms. Voor een courgette soepje loop ik dan ook helemaal warm. Lekker licht, maar toch voedzaam en natuurlijk gezond. Dit receptje heb ik stiekem van mijn oudere zus afgekeken. Beide zijn wij gek op pittig eten, waardoor er in veel gerechten een flinke hoeveelheid sambal wordt toegevoegd. Ook bij deze courgette soep vind ik het heerlijk om sambal toe te voegen, zodat het net dat beetje extra krijgt. 
Mocht je nu niet van pittig eten houden? Geen probleem joh, lekker de sambal eruit laten.

IMG_5154Voor een courgette soep heb je het volgende nodig:
 2 grote courgettes
1 venkel
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blokje groentebouillon
1/2 liter water
sambal naar smaak
spekjes/chorizo

Zo maak je deze courgette soep:
Snijdt de ui en knoflook in grove stukken en fruit deze in de pan. Tijdens het fruiten van de ui en knoflook kun je de courgette en venkel in kleine stukjes snijden en vervolgens hieraan toevoegen. Bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens een halve liter water en bouillonblokje toe. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat de groente zacht is. Zet het vuur uit en pureer de groente met een staafmixer tot een gladde soep. Wanneer alle groente ‘gepureerd’ zijn kun je sambal naar je eigen smaak toevoegen.
Om het soepje helemaal af te maken, vind ik het lekker om een handje gebakken spekjes/chorizo toe te voegen. Dit zorgt voor net een beetje extra ‘bite’.

Vind je die hartige havermoutbroodjes op de foto er ook zo lekker uitzien en wil je die graag bij je soep eten? Dat kan. Het recept voor deze hartige havermoutbroodjes vind je hier.

Laat je me even weten wat je ervan vond?! 🙂

-XX- Johanne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply