Tussendoortjes

Luchtig citroen kwarkbrood met amandelen en cranberry’s

Na het avondeten heb ik vaak bij de koffie nog zin in iets lekkers. Op de een of andere manier snakt m´n lijf dan naar een berg suiker, maar meestal probeer ik dan voor een gezonde snack te gaan. Een snack zoals dit heerlijke, luchtige citroen kwarkbrood. Afgelopen week had ik voor het eerst de magere citroen kwark van Optimel. Normaal gesproken neem ik standaard de appel-kaneel variant, maar deze citroensmaak is ook echt een aanrader. Toen ik deze smaak van Optimel voor het eerst proefde wilde ik er direct een lekker receptje mee bedenken. Een recept die mijn ‘suikertrek’ na het avondeten kan stillen. En eerlijk is eerlijk, dat is gelukt. Het is een luchtig citroen kwarkbrood geworden die ook makkelijk is als snel ontbijt of tussendoortje.

IMG_5618Voor 1 citroen kwarkbrood heb je het volgende nodig:
150 gram amandelmeel
100 gram speltmeel
2 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
350 gram magere kwark citroen van Optimel
2 eieren
1 citroen waarvan de schil geraspt
50 gram amandelen
50 gram cranberry’s
2 eetlepels honing

Zo maak je dit citroen kwarkbrood:
Verwarm je over voor op 175 graden. Doe in een mengkom de magere kwark en de 2 eieren. Klop dit met een mixer tot een luchtige massa. Voeg dan het amandelmeel, het speltmeel en de bakpoeder toe en meng dit 5 minuten, zodat je beslag goed luchtig is. Voeg dan de geraspte citroenschil, de honing, amandelen en cranberry’s toe en meng dit alles opnieuw goed door elkaar. Neem een cakeblik en bekleed deze met bakpapier. Doe het citroen beslag in het cakeblik en zet het voor 35 minuten in de oven. Na 35 minuten, als je kwarkbrood gaar en goudbruin is, haal je het uit de oven en laat goed afkoelen. Je kan hem afmaken door hem te bestrijken met nog wat citroen kwark en wat gehakte amandelen.

IMG_5632

 Vonden jullie hem ook zo lekker? Let me know. Deel jouw zelfgemaakte kwarkbrood op Instagram met #fitdelicious.

-XX- Johanne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply