Diner

Kleurrijke salade met zoete aardappel, sperziebonen en kip

Ik houd van kleur op mijn bord. Ik probeer zoveel mogelijk kleur te creëren, maar moet eerlijk zeggen dat ik hier niet altijd even goed in ben. Soms vergeet ik het of heb ik geen zin om veel moeite te moeten doen voor een kleurrijk maaltje. Bij deze kleurrijke salade hoef ik gelukkig niet mijn best te doen. De zoete aardappel zorgt voor een mooie oranje kleur in je salade, die ook nog eens super lekker en gezond is.
Kleur op je bord krijg je door voornamelijk groente te gebruiken. Het voedingscentrum raadt ons aan om iedere dag gemiddeld 250 gram groente te eten. In groente zitten veel nuttige voedingsstoffen voor ons lichaam en bevat relatief weinig calorieën. Dat willen we natuurlijk allemaal. Een bord vol eten zonder al te veel calorieën te nuttigen. Nu moet ik wel zeggen; deze kleurrijke salade bevat lekker wat zoete aardappel die relatief hoger in calorieën ligt dan bijvoorbeeld broccoli. Voordeeltje van dit gerechtje is dat je ruim boven je minimale groente inname per dag komt, aangezien deze kleurrijke salade zo’n 500 gram groente bevat.

Je hebt het volgende nodig voor 1 persoon:
1/3 zoete aardappel
200 gram sperziebonen
1 gerookte kipfilet
1 eetlepel Italiaanse kruiden
4 eetlepels magere kwark
2 theelepels knoflookpoeder

DSC06255

Dit moet je doen:
Schil de zoete aardappel en snijdt deze in blokjes. De sperziebonen dop je en breek je in tweeën. Vervolgens kook je zowel de zoete aardappel als de sperziebonen, totdat deze gaar zijn. In de tussentijd heb je mooi de tijd om de gerookte kipfilet in kleine blokjes te snijden. Wanneer de groente gekookt (of eventueel gestoomd) zijn giet je ze beide af en doe je ze bij elkaar in een kom of schaal.
Voeg de gerookte kipfilet, kwark en kruiden toe. Roer alles door elkaar en je kleurrijke salade is klaar.
Uiteraard kan je dit recept ook als diner eten.

Gemaakt? Leuk! Laat je hieronder even weten wat je ervan vond?

-XX- Johanne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply