Tussendoortjes

Pittige tonijnsalade

Ik ben gek op tonijnsalade. Heerlijk op een crackertje of broodje. Het liefste maak ik hem zelf, zodat ik weet wat er allemaal in zit. Je kan tonijnsalade op heel veel verschillende manieren maken, maar ik hou wel van een beetje pittig. Om deze reden ook de rode ui en sambal. Mocht je nu niet zo van pittig houden, dan kan je de sambal en eventueel ook de rode ui achterwege laten. 

Wat heb je nodig voor het maken van deze pittige tonijnsalade:
  1 blikje tonijn op water
2 theelepels sambal (ik gebruikte Brandal)
2 eetlepels Griekse yoghurt
3 augurken in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels wortel julienne gesneden
sap van een 1/2 citroen
zout & peper naar smaak

IMG_5491

Wat je moet doen:
Je opent een blikje tonijn een klein beetje, zodat je het water er gemakkelijk kan laten uitlopen. Vervolgens op je het blikje helemaal en je schept de tonijn in een schaaltje. Met een vork zorg je ervoor dat de tonijn los komt van de rest. Hieraan voeg je de wortel, augurken, Griekse yoghurt en de sambal aan toe. Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan minder sambal of laat deze helemaal achterwege. Alles even goed door elkaar roeren, het sap van een halve citroen toevoegen en eventueel nog wat zout en peper als je dat lekker vind.

Laat je in de comments even weten wat je van deze pittige tonijnsalade vond? 🙂

-XX- Johanne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply