Ontbijt

Quinoa fruit ontbijt

Gisteren had ik mijn officiële eerste schooldag. Na flink wat weken vakantie te hebben gehad mag ook ik weer aan de bak. Eigenlijk heb ik er best wel weer zin in. Het is goed dat ik weer een beetje structuur heb. Bij mij zorgt dit er altijd voor dat ik regelzaken of ‘to-do’ dingen daadwerkelijk af krijg, aangezien ik niet de tijd heb om ze voor me uit te schuiven. Dus ja… ik ben er wel weer blij mee. Het komende halfjaar staat mijn afstuderen op het programma. Samen met een vriendinnetje ga ik afstuderen bij mijn stageplek van vorig jaar en ik ben héél benieuwd naar hoe dit allemaal gaat lopen. Een website onderhouden en afstuderen. Busy, busy…. maar dit gaat vast helemaal goed komen. Het komende halfjaar dus afstuderen en vervolgens, als afsluiting van mijn studie, nog een halfjaar een minor volgen. Vanaf dan mag ik mezelf officieel (als alles goed gaat) pedagoog noemen. Waaahaa, te leuk. Maar zover is het nog niet, aangezien ik eerst nog even flink aan de slag moet. Oké goed, vandaag dus weer officieel voor het eerst naar school voor een aantal colleges. Daarom ben ik de dag vandaag goed begonnen met dit quinoa fruit ontbijt. Een lekker warm en goed vullend maaltje, zodat ik er vandaag weer helemaal tegenaan kan. Ik heb in dit recept gekozen voor Alpro yoghurt, aangezien ik de komende tijd probeer te minderen met lactose. Mocht je Alpro yoghurt nu niet lekker vinden of je hebt dit vrijwel nooit in huis, dan kun je gewoon voor 200 milliliter Griekse yoghurt kiezen.

Dit heb je nodig voor dit quinoa fruit ontbijt:
40 gram quinoa
200 milliliter Alpro yoghurt Nature
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel honing
fruit naar keuze
chiazaad en geraspte kokos als topping

IMG_6249Zo maak je het:
Kook de quinoa volgens de verpakking en giet deze af wanneer de quinoa gaar is. Schep de Alpro yoghurt door de quinoa en roer dit even goed door elkaar. Voeg hier vervolgens de kaneel en een eetlepel honing aan toe en roer opnieuw even goed door. Top het quinoa-papje af met wat fruit, chiazaad en geraspte kokos (of andere toppings naar keuze)

-XX- Johanne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply