Lunch

Raw Vegan Cheesecake met courgette

Via Facebook en Instagram zag ik al vaker een raw & vegan ‘cheesecake’ taartje voorbij komen. Een taartje gemaakt met alleen maar producten uit de natuur. Rawfood wordt door veel mensen gezien als ‘schoon voedsel’, aangezien het voedsel is wat puur uit de natuur komt en dus onbewerkt is. Ik was eigenlijk wel benieuwd naar zo’n taartje dus ging ik zelf aan de slag en maakte een raw vegan cheesecake met courgette. Eerlijk is eerlijk… een echte cheesecake kan je het niet noemen vind ik. De heerlijk volle romige smaak van kaas ontbreekt, maar dat neemt niet weg dat ik dit taartje zeker wel geslaagd vind. Het leuke van dit taartje vind ik de verstopte courgette die erin zit en die dit taartje zijn groene kleurtje geeft. Zo pak je ongemerkt nog wat extra groente mee.

Dit heb je nodig voor de bodem van een raw cheesecake met courgette:
–  100 gram amandelen
–  100 gram ontpitte dadels
–  2 eetlepels kokosolie
–  50 gram havermout

img_9755
Voor de vulling & topping van een raw vegan cheesecake met courgette heb je dit nodig:
–  150 gram cashewnoten (minimaal 1 uur in water geweekt)
–  1 courgette
–  50 gram ontpitte dadels
–  1 theelepel vanille-extract
–  bramen (of ander fruit) als topping

Zo maak je deze raw vegan cheesecake:
(1) Doe 150 gram cashewnoten in een kommetje met water en laat dit minimaal 1 uur weken. (2) Neem een springvorm met een diameter van 11 centimeter en bekleed deze met bakpapier. (3) Doe de amandelen samen met de aangegeven hoeveelheid havermout in je keukenmachine en mix dit fijn. (4) Voeg nu de dadels toe en 2 eetlepels gesmolten kokosolie en mix dit nogmaals goed door elkaar. (5) Haal de massa uit je keukenmachine en doe dit in de springvorm. Met een lepel kan je de massa goed verdelen en met de bolle kant aandrukken op het bakpapier. (6) De bodem voor je raw vegan cheesecake is alvast klaar en kan je nu wegzetten in de vriezer. (7) Maak je keukenmachine schoon en doe hier de geweekte cashewnoten samen in en mix deze ‘ glad’. (8) Voeg nu een in stukjes gesneden courgette toe en mix opnieuw. (9) Hier voeg je als laatste de 50 gram dadels aan toe samen met het vanille-extract, je mixt alles nog een keer goed door elkaar en dat is dan je vulling. (10) Als de bodem ongeveer een uurtje heeft kunnen hard worden in de vriezer, kan de vulling op de bodem worden gestreken. Zet dit nog voor zo’n 2 uur in de vriezer, daarna kan je hem eruit halen om aan te snijden. (11) Als je de taart wil gaan eten doe je vlak voor het opdienen pas de topping, het fruit, op het taartje (ik heb dit te snel gedaan, daarom was mijn taartje iets natter en het fruit niet zo mooi meer), aangezien dit qua smaak het beste is en ook je fruit mooier blijft dan wanneer je dit vooraf al doet. (12) Na de taart versierd te hebben met het fruit kun je hem in stukjes snijden en opeten (leukste gedeelte, haha).

img_9743
Geniet ervan!

Liefs Johanne

PS. Ben heel benieuwd wat jullie hiervan vonden? Zelf vind ik het taartje lekker, maar nog wel even wennen.
Misschien hebben jullie verbetertips of suggesties? Dan hoor ik het graag.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply