Diner

Turks brood met geraspte wortel, rode kool en geitenkaas

Oooooh. Dit is echt H E E R L I J K! Zaterdagavond maakte ik dit overheerlijke broodje vol met groente en ik had nooit verwacht dat het zo lekker zou zijn. Ik was een beetje aan het proberen voor het makkelijke recept op de maandag, toen dit er opeens uitkwam. Soms heb je dat wel eens hé… dan ben je lekker aan het koken, zonder echt een idee te hebben van wat je gaat maken, en dan kom er opeens iets uit waarvan je denkt: ‘waarom heb ik dit niet eerder bedacht’. Een blijver. Een must-eat. Ik wil niks anders meer. Alleen dit. Elke dag. Yummm. Oké, ja erg lekker dus. Ik heb er een Turks brood bij gegeten, maar je kan dit uiteraard ook met een een ander broodje eten. Binnenkort zal ik ook calorie- en koolhydraatarme broodjes online zetten. Die smaken er ook super bij.

Wat heb je nodig:
Turks brood (dúh)
2 uien
2 winterpenen
2 ‘plakken’ rode kool
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels gehaktkruiden
1 ½ eetlepel honing
2 theelepels sambal
1 eetlepel kokosolie
geitenkaas
zout & peper naar smaak

IMG_6230Lekker bij elkaar ‘gekwakte’ bedoeling, maar zooo goed.

Wat moet je doen:
Rasp de buitenste schil van de wortels met een schilmesje. Schil de rest van de wortels in dunne stroken/reepjes. Snijd de uien in grove stukken en fruit  in een (wok)pan met 1 eetlepel kokosolie. Als de uien glazig beginnen te worden, mogen de stroken met wortel worden toegevoegd. Wok dit zo’n 5 minuten op laagvuur. Voeg dan de ketjap, gehaktkruiden, honing en sambal toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog eens zo’n 5 minuten wokken. Snijd ondertussen 2 plakken van de rode kool af en snijd deze 2 plakken in stukken. Kook met een waterkoker voldoende water, doe de rode kool in een kom en giet hier het gekookte water overheen. Laat de rode kool zo’n 5 minuten in het gekookte water staan. Giet vervolgens af. De ui en wortel is klaar als de smaak hier goed in is getrokken. Eventueel kun je nog zout & peper naar smaak toevoegen. Doe de wortel en ui op het broodje, doe hier de rode kool op en vervolgens een paar plakjes geitenkaas. En nu… Smullen maaaar!

-XX- Johanne

Ben benieuwd wat jij van dit broodje met ui, wortel en rode kool vond.
Laat je het me even weten in de comments?
Of misschien heb je zelf nog tips om dit nog lekkerder te maken? Ook dan mag je het me laten weten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply