Tussendoortjes

Recept voor zoete kaneelbroodjes

Gisteren was de officiële deadline voor het plan van aanpak van mijn afstudeeronderzoek. Gelukkig lagen mijn afstudeermaatje en ik op schema, waardoor we het afgelopen woensdag al konden inleveren. Echt heel erg fijn. Daarom heb ik gisteren weer eens heerlijk de tijd gehad om de keuken in te duiken, om van alles te proberen en proeven, nieuwe ideeën op te doen voor Fitdelicious  en een middag alleen maar Netflixen. Moet ook wel eens zo’n dagje vind ik. Gewoon alleen de dingen doen waar ik zin in hebt. Bij het bakken gisteren kwamen deze fantastische zoete kaneelbroodjes uiteindelijk op tafel. En echt… ze zijn zo enorm lekker!!! Dat ik zoiets nog nooit eerder heb gemaakt. Ik gok zo dat dit mijn nieuwe favoriet is de komende weken 😀 Ze hebben alleen nog wel een beetje verbetering nodig in hun ‘looks’, haha. Nu zijn het een beetje bij elkaar gedropte hoopjes, maar de smaak wordt er niet minder om.

img_9676Dit heb je nodig  voor het deeg van ongeveer 4 zoete kaneelbroodjes:
–  50 gram havermeel
–  3 eetlepels honing/agavesiroop
–  2 eetlepels kaneel
–  150 milliliter amandelmelk
–  1 ei
–  40 gram kokosmeel
–  40 gram amandelmeel

Dit heb je nodig voor het kaneelglazuur op de broodjes:
–  1 eetlepel gesmolten kokosolie
–  1 eetlepel vanille whey proteïne poeder
–  30 milliliter amandelmelk
– 1 eetlepel kaneel

img_9659Zo maak je deze heerlijke kaneelbroodjes:
(1) Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. (2) Als je geen havermeel hebt doen dan de hoeveelheid havermout in een keukenmachine en maal dit, totdat je havermeel hebt. (3) Doe de havermeel in een beslagkom samen met alle overige ingrediënten. (4) Roer dit met je handen goed door elkaar, zodat je een mooie deegbal krijgt. (4) Rol van het deeg lange, dikke, ronde slierten. (5) Rol de slierten nu stuk voor stuk op als een soort dropveter. (5) Zet de deegrolletje voor 15 minuten in de oven. (6) Ondertussen maken we het kaneelglazuur. Doe 1 eetlepel gesmolten kokosolie samen met de andere ingrediënten in een kommetje en roer dit goed door elkaar. (6) Als de kaneelrollen na zo’n 15 minuten klaar zijn laat je ze goed afkoelen, zodat je vervolgens het kaneelglazuur op de broodjes kan doen. (7) Nu hoef je alleen nog maar te genieten van deze heerlijke kaneelbroodjes met een lekker kopje thee erbij.

Liefs Johanne

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze kaneelbroodjes vond. Wil je het me laten weten in een comment? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply